Ang-ma-reul Bo-at-da (Film, 2010) - MovieMeter.nl (2024)

  • 300 berichten
  • 66 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 300 BERICHTEN
  • 66 MENINGEN

zoeken in:

Vorige1238910Volgende

baspls

  • 4118 berichten
  • 1673 stemmen

14 februari 2018, 09:09 uur

I Saw The Devil is een Koreaanse wraakfilm met horror-elementen. Door de vele achtervolgingen en gevechten heeft de film ook het label actie gekregen.

Een seriemoordenaar ontvoerd meisjes om ze in zijn kelder te villen. Op een dag vermoord hij het verkeerde meisjes, namelijk de dochter van de commissaris. Een geheim agent die verloofd was met het meisje beloofd zijn schoonvader de moordenaar te zullen laten lijden. Maar om de juiste hoeveelheid wraak te nemen op het monster, moet hij eerst zelf een monster worden.

Waar de titel I Saw The Devil op slaat wordt nergens duidelijk in de film. Het hele mystery-aspect is ook niet echt aanwezig in deze film. Ergens doet het een beetje denken aan de TV-serie Hannibal waarin Will Graham het opneemt tegen seriemoordenaars en uiteindelijk bang is om er zelf een te worden. Normaal gesproken is de moordenaar een intimiderende persoon die de held verrast. Hier is het echter precies andersom. De held verrast de verblufte moordenaar en verslaat ze ongewapend.

Uiteindelijk vond ik het zeker geen slechte film. Goed opgenomen en een aantal sterke confrontatie-scènes. Wel vond ik het erg jammer dat het Mystery-element ontbrak en de film nogal lang op hetzelfde bleef doorgaan. Had er dan ook iets meer van verwacht, dan alleen het wraak-aspect.

DiamondsRealDeal

  • 227 berichten
  • 3394 stemmen

4 september 2018, 12:57 uur

Eindelijk een cijfer gegeven.

Ik dacht in het begin van de film even dat ie op het hoofdmenu stond 😄

IH88

  • 8969 berichten
  • 3112 stemmen

2 november 2018, 18:21 uur

I Saw the Devil

Fantastische wraak horror/thriller. Het gruwelijke (maar ook stijlvolle) begin zet al gelijk de toon voor wat je kunt verwachten. Na Eden Lake en Martyrs dacht ik dat ik alles wel had gezien (en gevoeld), maar I Saw the Devil krijgt het toch voor elkaar om je met een compleet leeg en naargeestig gevoel achter te laten.

En dat bedoel ik positief, want dit soort horrorfilms moeten je ook met een misselijkmakend gevoel achterlaten. Acteurs Lee en Choi zijn ook fantastisch, en soms zit er ook wat onbedoelde humor in. Vooral de amateuristische manier waarop de politie te werk gaat grenst aan het potsierlijke. I Saw the Devil is een beetje een combinatie van Se7en (Eén scene is bijna identiek), de The Raid films en Scream, hoewel uiteindelijk het naargeestige en onheilspellende gevoel uit Se7en overheerst. De laatste scene is briljant.

alexspyforever

  • 21083 berichten
  • 2328 stemmen

9 december 2018, 13:52 uur

Zo met deze heb ik bijna alle films van de horrordraft gezien. Voor de liefhebber van veel geweld en bloed zonder al te veel verhaal dan kom je hier wel aan je trekken. Het probleem is dat je met een film met zo een pover verhaal en karakters zoals een andere kijker eerder al opmerkte van bordkarton blijven, je een speelduur krijgt voorgeschoteld die onmogelijk kan blijven boeien.
Na 45 minuten was mijn reactie van euh wat hij heeft de psychopaat al te pakken? Oh hij laat hem vrij zodat hij nog wat onschuldige slachtoffers kan maken. Ik begrijp best dat de regisseur een siets anders wilde proberen dan opsluiting en martelen maar op deze manier wordt het an een tijd herhalend en erg standaard. Toegegeven een aantal dingen waren wel fijn wat die psycho overkwam zoals op het einde en dan met die kraaiepoten. Ik geef het een kleine voldoende, maar een uur korter en de film had wellicht veel beter gescoord.

wibro

  • 11590 berichten
  • 4098 stemmen

16 december 2018, 18:38 uur

Nou, dit hakte er wel in moet ik zeggen. Letterlijk en figuurlijk. Gewelddadigheid ten top zoals ik o.a. wel van Koreaanse films gewend ben. Ik wilde mij vroeger nog wel eens omdraaien bij het zien van zulk soort zeer heftige scènes zoals ik in deze wraakfilm te zien kreeg, maar na het zien van de horrorfilm Martyrs heb ik wel het nodige geïncasseerd bij het zien van zoveel wreedheid. Ik draai mijn hoofd er in ieder geval niet langer meer voor om. Zeer heftig vond ik o.a. de sad*stische moord op de vrouw in het begin, de moorden in die taxi en niet te vergeten de afrekening met die psychopaat aan het einde van de film. Zulk soort einde was ook wel te verwachten eigenlijk.
Maar, om mijn verhaal verder kort te maken, ik heb mij in ieder geval uitstekend vermaakt bij deze zeer heftige thriller waarbij de spanning te snijden was. De 141 minuten vlogen in ieder geval voorbij. Niet te vergeten dat ook op visueel vlak dit een zeer mooie film is. Ook dat laatste is voor mij zeer belangrijk.

4,0

perceived

  • 1719 berichten
  • 5385 stemmen

1 mei 2019, 19:54 uur

Geweldige film! Lang uitgesponnen plot, goed gedoseerde actie, veel gevoel voor drama, sterke acteurs, haast poëtisch gefilmd.

H1DD3

  • 435 berichten
  • 433 stemmen

12 juni 2019, 19:15 uur

Vermakelijke actiefilm met een paar brute scenes en sterk acteerwerk. Ik vond de film echter op momenten wel erg ongeloofwaardig en het verhaallijn is tamelijk oppervlakkig uitgewerkt.

battigoal

  • 5 berichten
  • 41 stemmen

12 juli 2019, 18:41 uur

Echt een beest van een film met een paar brute scènes die je zeker bijblijven. Verhaal en acteren weinig op aan te merken. Vond de film ondanks de langere speelduur absoluut niet vervelen en dat is al een hele prestatie. Voor mij een absolute

Aanrader.

umbra

  • 3792 berichten
  • 3507 stemmen

5 augustus 2019, 11:04 uur

Nog is rewatch gedaan, want toch al een kleine 9j geleden. Krijg nooit genoeg van zulke films en die Zuid-Koreanen kunnen er wat van, Aziaten int algemeen, die ruwheid en compromisloze (wraak)actie en geweld, waar Amerikanen zelden aan kunnen tippen, ben er grote fan van n buig er telkens voor.

Noodless

  • 9293 berichten
  • 5870 stemmen

8 augustus 2019, 15:02 uur

Goede keuzes van films blijkbaar de laatste week. 🙂 Deze lag al een zeer lang tijd op de plank en nu pas gezien. En wat voor een film 😎 Nu, ik had wel hoge verwachtingen gezien de vrij goede recensies in het algemeen, maar toch kan de film natuurlijk tegenvallen. Deze film passeerde vorig jaar ook bij horrorchallenge en begrijp nu volkomen waarom. Het genre is meer een thriller, maar er komen heel wat horrorelementen voorbij. En hoe 😎 ...de gore ziet er goed uit en de wijze waarop de scènes expliciet in beeld worden gebracht zijn keihard. Het verhaal is een simpel wraakfilmpje, maar wordt wel op en originele manier gebracht. De wreker gaat zo ver dat hij alle grip op de realiteit verliest en de gevolgen van zijn daden niet meer ziet waardoor het monster bij zichzelf naar boven komt. Fantastisch uitgewerkt waarbij je constant de daden van de echte seriemoordenaar beleeft. Veel uitdieping wordt er niet gegeven aan de twee hoofdpersonages ( wat hier ook niet zo belangrijk is want de film duurt nu al 141 minuten ) , maar de vertolkingen zijn uitstekend. Daarbij heerst er een voortdurende sluimerende duistere sfeer en wordt muziek passend ingezet. De ruwe actiescènes ogen simpel, maar daardoor krijgen ze wel een realistisch, akelig gevoel. Een topper, maar niet voor iedereen weggelegd gezien de vele brute scènes. 8,5/10

appsz

  • 6 berichten
  • 7 stemmen

13 oktober 2019, 12:09 uur

Een heerlijke horror/thriller. Uitstekend acteer werk van Lee en vooral het acteerwerk van Choi is op te vallen hij zit sterk in zijn rol en geeft je de rillingen. Mooi verhaal met goede vechtscenes en enkele wrede scenes waar je toch een stevige maag voor moet hebben om niet weg te kijken.

HALVE TAMME. (moderator series)

  • 13432 berichten
  • 1220 stemmen

4 november 2019, 09:18 uur

Nice!

Goed gecaste acteurs, sterk acteerwerk, bloederig script en vele gewelddadige scenes passeren de revue. Wat wil je als filmkijker nog meer? Geslaagde filmproductie. Vier volle sterren van mijn kant voor 'Akmareul Boatda (2010)'.

AniSter

  • 2035 berichten
  • 1571 stemmen

29 februari 2020, 20:37 uur

Vreemd dat veel mensen dit horror noemen. Bij dat genre heb ik persoonlijk toch een ander beeld. Voor mij was dit een film zoals Moviemeter het aangeeft: misdaad/thriller.

Een goede wraakfilm zeggen sommigen. Wie neemt er nu eigenlijk wraak op wie? Daarom omschrijf ik dit zelf als een tweevoudige wraakfilm. Deze wijkt in ieder geval af van de gebruikelijke wraakfilms. Erg sterk neergezet, spannend, met een paar onverwachte wendingen. Hoe verkeerde keuzes grote gevolgen kunnen hebben. Korea doet het de laatste tijd in ieder geval goed bij mij, zeker met deze film.

Shadowed

  • 9072 berichten
  • 5646 stemmen

18 maart 2020, 22:46 uur

Goed.

Toch wel weer een degelijke film van Aziatische kant. Niet mijn meest favoriete kant van de cinema maar toch wel meerder keren bewezen tot behoorlijke dingen in staat te kunnen zijn. Nu is dit niet bepaald het beste uit die hoek maar het doet in ieder geval een aardige poging.

Het valt inderdaad op dat de film een stuk harder is dan de algemene wraakfilm. Amerika zal hier niet snel in de buurt bij komen. Dat is dan wel fijn aan Azië, ze tonen in ieder geval wat ballen en houden de harde beelden gewoon onder je neus. Jammer alleen dat Azië ook regelmatig theatraal acteerwerk gebruikt om dit te ondersteunen. Maar dat valt mee hier, en daarom werkt het dus beter.

Bij vlagen erg knap geschoten, bij vlagen ook een beetje pitloos geschoten. In het algemeen hangt er een goed, kil sfeertje die de hele film blijft aanhouden. Die sfeer zorgt ervoor dat de 141 minuten wel kijkbaar blijven. De regelmatig harde beelden ondersteunen de pret een beetje.

Min-sik is goed als moordenaar. Heeft regelmatig crazy momentjes en weet wel dreiging over te brengen. Lee doet het ook heel degelijk als held die eigenlijk niet perse een held is. Horror is het nergens echt, behalve een paar ijskoude beelden van geweld. Maar de horror is vooral de eerste en laatste 10 minuten.

Bloederig is het soms zeker, maar geen over-the-top splattergeweld. Vooral hard en kil geweld dat regelmatig de revue passeert. Alles wordt ook gewoon lekker in beeld gehouden, waardoor de impact wel wat versterkt. Daardoor blijft deze film regelmatig opvallen in het genre. Ik kan het wel waarderen.

Enkele scenes zijn strak geschoten. Vooral de steekpartij in de taxi was een klein hoogtepunt.Voor de rest blijft de film goed vermaken en kom je de 141 minuten best makkelijk door. De drama slaat niet heel erg aan, en er zijn momenten dat de film uiteindelijk wel wat te lang aanvoelt. Maar dankzij enkele kille en sterke beelden slaat de film best aan.

umbra

  • 3792 berichten
  • 3507 stemmen

14 april 2020, 10:54 uur

AniSter schreef:

Vreemd dat veel mensen dit horror noemen. Bij dat genre heb ik persoonlijk toch een ander beeld. Voor mij was dit een film zoals Moviemeter het aangeeft: misdaad/thriller.

Een goede wraakfilm zeggen sommigen.

Is indd geen horror, maar misdaad-thriller zoals hier en op andere filmsites ook staat vermeld. Anders is elke actiefilm of misdaadfilm met de nodige brutaliteit en ruwheid een horror, wat niet is, mensen geven snel iets het label horror als er bloed of geweld in voorkomt. Ja een wraakfilm is dit nu toch wel e, waarom vr sommigen, is toch zo?

Alathir

  • 2088 berichten
  • 1604 stemmen

19 april 2020, 10:04 uur

Lekkere wraakfilm met een goede dosis bloed. Er was sprake dat Adam Wingard deze film zou gaan hermaken. Ik vind Wingard echt een fantastisch regisseur en dus moest ik het origineel eens bekijken. Ik kan alleen maar zeggen dat dit wel in zijn kraampje past. Als hij er nog er nog een typische Wingard-soundtrack overplaatst kan dit niet anders dan een meesterwerk worden. Nu is de vraag alleen of die film er wel gaat komen. Het zal alvast niet voor snel zijn.

Deze Koreaanse film was best brutaal. Ik heb de indruk dat dit de laatste jaren wel iets geminderd is in Koreaanse films. Het verhaal is in feite niet erg bijzonder en je zou denken dat rechtvaardigt zo'n lange speelduur toch niet. Het lijkt misschien lang maar als je ervoor zit, valt dat best goed mee. Er is ontzettend veel actie en de film wist me geen moment te vervelen.

Kondoro

  • 10878 berichten
  • 2579 stemmen

10 mei 2020, 16:56 uur

“I will kill you when you are in the most pain. When you're in the most pain, shivering out of fear, then I will kill you. That's a real revenge. A real complete revenge.”

Keiharde Zuid-Koreaanse misdaad knaller met heel veel bloed, en dat was echt een genot. De film is vanaf begin af aan erg rauw, met veel moordscenes die ook nog eens goed in beeld gebracht worden. Het straalt angst uit, en is erg interessant te volgen. Tevens het wraakeffect op de film is ook erg mooi, en dit keer komt dit niet van één partij maar van twee kanten zowel de slachtoffers als de dader hebben beiden hun wraak momenten in deze film zitten.

De film kende met het ontleden van ledematen, het doorsnijden van achillespees en het inbeuken van gezichten, de film is nergens vies van en ook ‘Jee-woon Kim’ laat alles ontzettend goed in beeld brengen.

Het verhaal was echter na een tijdje toch wat lang, en de zit van tweeënhalf uur is dan ook soms wat lastig vol te houden. Toch blijft het elke keer weer erg verrassend om te kijken, want de film word rauwer en rauwer en de hoofdpersonen zijn steeds in staat zwaardere dingen uit te voeren bij hun vijanden.

Al om al best een heerlijke misdaad knaller die me op veel vlakken heeft vermaakt. Hoewel ik de concentratie soms kwijt was door de vrij lange speelduur is de film prima uit te zitten en maken de moorden echt heel veel goed. Veel bloed, veel actie en veel spanning.

4.0*

knusse stoel

  • 3167 berichten
  • 3880 stemmen

24 mei 2020, 11:37 uur

knusse stoel schreef:

3,5* voor deze film.

Voor mijn vriendin was hij te lang, zij houdt meer van suspense en dat was dit nou niet helemaal.

Zelfs voor mij eigenlijk te bloederig, maar wel constant spannend.

Wat betreft het geld wat de moordenaar kreeg, wie weet waarom?

Film dus al eerder gezien ruim 8 jaar geleden.

Kyeong-Cheol (Min-sik Choi) ziet inderdaad 'de duivel' na de moord op de verloofde van Su-Hyeon (Byung-hun Lee). Kyeong-Cheol is een psychopathische moordenaar die het heeft voorzien op jonge vrouwen die hij op een gruwelijke manier vermoord in zijn eigen 'slagerij'.

Regisseur Jee-woon Kim brengt het grotendeels realistisch in beeld en mogelijk is de film voor mensen met een zwakke maag niet geschikt.

Voor de duidelijkheid, het grote geheel bestaat niet uit scènes met gruwelijkheden maar een soort psychologisch spel tussen de twee hoofdrolspelers. De één is jager en de ander is de opgejaagde, een opgejaagde die eerst nog meent alle troeven in handen te hebben maar na verloop van tijd daardoor van de 'koude kermis' thuiskomt.

De film is keihard en de basis is wraak, helaas is wraak vaak een oneindig verhaal want als de wraaknemer zijn doel heeft bereikt is de pijn niet weg!

Een 8 als waardering.

ps, de vraag boven staat nog steeds open, wie helpt ons?

Alathir

  • 2088 berichten
  • 1604 stemmen

24 mei 2020, 16:21 uur

knusse stoel schreef:
Wat betreft het geld wat de moordenaar kreeg, wie weet waarom?

Ik denk om de moordenaar extra ontsnappingsmogelijkheden te geven zodanig dat de wraaknemende echtgenoot er meer voldoening kan uithalen.

Fisico (moderator films)

  • 8805 berichten
  • 4910 stemmen

13 januari 2021, 07:56 uur

Vrij harde expliciete wraakfilm. Deed me in een aantal opzichten wat denken aan de reeks van I Spit on Your Grave (2010) waarbij ook de daders plots prooi worden. Net als in die film ook nu wel met weinig mededogen gekeken naar het lijden van de psychopathische seriemoordenaar. Klinkt grof, maar het is ook maar een film natuurlijk.

Verder wel enkele interessante overpeinzingen over de film. In hoeverre is de geheim agent verantwoordelijk voor de gang van zaken naarmate de film vordert? In hoeverre wordt hij zelf een monster of op zijn minst psychopatisch in zijn handelen en is de lijn tussen hem en de seriedoder dunner en dunner aan het worden?

Qua plot vond ik het dus prima in elkaar zitten. Geen oscarwaardig plotverloop, maar wel eentje om even bij stil te staan. Beetje onder het motto “leven en een beetje minder laten leven”. Het antwoord liet niet op zich wachten ... Verder flitsend en goed in beeld gebracht. Vlotte film met een hoge spanning. Prima montage en een aantal gruweldaden expliciet in beeld. De afgesneden achillespees was er één van. De reden van de enveloppe met geld kon ik minder goed plaatsen echter. Fijn om gezien te hebben!

mcdaktari

  • 6441 berichten
  • 0 stemmen

22 februari 2021, 22:09 uur

Ik heb I Saw The Devil vanavond weer eens gekeken, voor de zoveelste keer, en het blijft iedere keer weer een super film. Die Choi Min-sik die de rol van Jang Kyung-chul speelt ( Ja ik weet het, wat een namen) dat is een Oscar-waardig acteur. Die acteert alsof het echt is, zo goed. Maar ik ben al enkele jaren fan van de Koreaanse films en ik weet inmiddels dat er echt goeie acteurs zitten in Korea. Deze film zal nog lang in mijn top 10 blijven staan vermoed ik.

Brave-Neo

  • 593 berichten
  • 1793 stemmen

23 februari 2021, 17:55 uur

mcdaktari schreef:

Ik heb I Saw The Devil vanavond weer eens gekeken, voor de zoveelste keer, en het blijft iedere keer weer een super film. Die Choi Min-sik die de rol van Jang Kyung-chul speelt ( Ja ik weet het, wat een namen) dat is een Oscar-waardig acteur. Die acteert alsof het echt is, zo goed. Maar ik ben al enkele jaren fan van de Koreaanse films en ik weet inmiddels dat er echt goeie acteurs zitten in Korea. Deze film zal nog lang in mijn top 10 blijven staan vermoed ik.

Indrukwekkende film inderdaad die ik redelijk recent heb toegevoegd aan mijn top 10 om mijn waardering te laten zien voor de Koreaanse films.

Het is nu alleen nog wachten op een Koreaanse regisseur met het gevoel voor geweld in Quentin Tarantino style.... of Quentin die leert van de Koreaanse goden.... 😎

johan_sb2

  • 335 berichten
  • 2476 stemmen

20 april 2021, 17:30 uur

Tegenvallertje

mrklm

  • 8871 berichten
  • 8530 stemmen

8 oktober 2021, 22:21 uur

Seriemoordenaar Jang Kyung-chul [Choi Min-sik] is onder meer verantwoordelijk voor de onthoofding van de echtgenote van agent Kim Soo-hyeon [Lee Byung-hun]. Geen wonder dat Kim zijn kans schoon ziet om wraak te nemen wanneer hij Jang op het spoor komt. Een simpel verhaal dat bestaat uit een serie uiterst grimmige, adembenemende bloederige confrontaties en waanzinnige plot twist. Voor wie houdt van perfect uitgevoerd, extreem geweld en intense vertolkingen (Choi Min-sik is onvergetelijk) zal volop genieten van dit gruwelijke kat-en-muisspel. Het spreekt voor zich dat dit er niet ééntje is voor mensen met minder sterke magen.

Phantasm

  • 6844 berichten
  • 6767 stemmen

12 oktober 2021, 21:50 uur

Gewelddadige film met horror elementen erin, prima vermaak.

De wind

  • 189 berichten
  • 198 stemmen

20 november 2021, 14:34 uur

In dit genre: een meesterwerk

Phantasy

  • 61 berichten
  • 51 stemmen

27 juli 2022, 16:57 uur

Wow, deze wraakfilm was wel lekker erg bruut. En tevens natuurlijk ook erg bloederig. Maar al met al zeker niet verkeerd qua horror-elementen. Wel vond ik het tempo te traag waardoor mijn aandacht op diverse keren wegglipte. Ook vond ik de verhaallijn lang niet altijd logisch. De acteurs zoals Choi Min-sik als in de rol van 'Kyung-chul' speelden voortreffelijk. Veel pluspunten voor de realistische, rauwe sfeer waarbij naaktheid en zeer bruut geweld niet geschuwd werden. Hierdoor werd het gelukkig geen typische Hollywood vibe. Het kat-en-muisspel tussen de beide hoofdpersonages vond ik prima lopen.

3/5

MosquitoSmasher

  • 654 berichten
  • 6 stemmen

2 februari, 23:37 uur

Toch samen met Oldboy wel de beste revenge movies wat mij betreft. Heb de film zojuist weer gezien sinds lange tijd en hij blijft geweldig.

Choi-min Sik is echt fantastisch in zijn rol, en zo anders dan in Oldboy. En Lee Byung Hun net zo sterk. Wat ie doet is misschien niet juist, maar je kan niet anders dan vóór hem zijn.

Clarencoo

  • 85 berichten
  • 565 stemmen

25 maart, 17:45 uur

Goede film met Choi Min-sik als de serial killer, erg goed geacteerd.

Spannend tot de laatste minuut.

Clarencoo

  • 85 berichten
  • 565 stemmen

26 maart, 06:45 uur

Toch maar half sterretje erbij, inderdaad oscarwaardig deze acteur, tsjonge jonge, hij is gewoon een ziekelijke Psyco wat een film.

Vorige1238910Volgende

Ang-ma-reul Bo-at-da (Film, 2010) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
I took the same grocery list to Trader Joe's and Walmart. My money went way further at the bigger chain, and I found cool stuff.
Dayforce : Second Quarter 2024 Transcript
9.4: Resonance Lewis Structures
Ron Martin Realty Cam
Edina Omni Portal
Occupational therapist
OSRS Fishing Training Guide: Quick Methods To Reach Level 99 - Rune Fanatics
Die Windows GDI+ (Teil 1)
Beautiful Scrap Wood Paper Towel Holder
Routing Number 041203824
Mr Tire Rockland Maine
Free Robux Without Downloading Apps
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Wgu Admissions Login
Funny Marco Birth Chart
Obsidian Guard's Cutlass
Ibukunore
20 Different Cat Sounds and What They Mean
Hobby Stores Near Me Now
Tu Pulga Online Utah
Craigslist Org Appleton Wi
Craigs List Tallahassee
Uncovering The Mystery Behind Crazyjamjam Fanfix Leaked
Chime Ssi Payment 2023
Wiseloan Login
2021 MTV Video Music Awards: See the Complete List of Nominees - E! Online
Medline Industries, LP hiring Warehouse Operator - Salt Lake City in Salt Lake City, UT | LinkedIn
Jurassic World Exhibition Discount Code
Tom Thumb Direct2Hr
What we lost when Craigslist shut down its personals section
Funky Town Gore Cartel Video
Desales Field Hockey Schedule
Kamzz Llc
Ghid depunere declarație unică
Wisconsin Volleyball Team Leaked Uncovered
140000 Kilometers To Miles
Leland Nc Craigslist
Joplin Pets Craigslist
Vip Lounge Odu
Muma Eric Rice San Mateo
Space Marine 2 Error Code 4: Connection Lost [Solved]
craigslist | michigan
Fifty Shades Of Gray 123Movies
Jack In The Box Menu 2022
Sas Majors
814-747-6702
Lady Nagant Funko Pop
Hanco*ck County Ms Busted Newspaper
Zom 100 Mbti
1Tamilmv.kids
Estes4Me Payroll
BYU Football: Instant Observations From Blowout Win At Wyoming
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5851

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.